Bitcoin vil dø i løpet av et øyeblikk som Altcoin vender om, sier Cardano-grunnlegger

For Charles Hoskinson er Bitcoin „den minst avanserte av alle kryptovalutaer“, og hvis utviklere ikke innoverer, vil den til slutt dø.

Bitcoin bull run har ikke gitt noen likegyldighet. De siste ukene har det vært favorittdiskusjonen blant eksperter. Noen tror at Bitcoin vil gå til månen, og andre tror at Bitcoin vil dø. Charles Hoskinson, grunnleggeren av Cardano, er blant Bitcoin-skeptikerne.

I et intervju delt på Cardanos offisielle subreddit, forsikret Hoskinson at – akkurat som fiatpenger – er det eneste verdifulle Bitcoin har aksept. Av denne grunn vil den til slutt dø når den mister sitt eneste sterke punkt: popularitet.

Bitcoin er bare verdifullt fordi det er verdifullt. Det har ingen teknologiske fordeler. Faktisk er det den minst avanserte av alle kryptovalutaer, den minst futuristiske. Det er ingen grunn til det annet enn at det eksisterer.

“Ok Bitcoiner”

Cardano er en tredje generasjons blockchain, og det er grunnen til at Hoskinson gir den større potensiell verdi enn Bitcoin. Bitcoin er en første generasjon blockchain. Det flytter i utgangspunktet mynter fra en lommebok til en annen lommebok, og det er det.

Ethereum er et eksempel på en andre generasjons blockchain. I tillegg til å sende verdi tillater smarte kontrakter folk å betjene disse operasjonene, noe som gjør blockchain mer funksjonell. Imidlertid lider disse blokkjedene av noen designfeil som gjør det vanskelig for dem å tåle tidstesten.

På den annen side, som en tredje generasjons blockchain, søker Cardano å løse den berømte Blockchain Trilemma, og legger til en rekke teknologier til andre generasjons blockchains. Til slutt bør dette gjøre nettverket skalerbart, sikkert og effektivt uten å miste desentraliseringen.

Hoskinson la til at Bitcoin må oppnå noen betydelig utvikling for at den skal være på nivå med konkurrentene. I det øyeblikket den blir snudd av en annen kryptovaluta, med mindre de kan finne en måte å innovere igjen, vil Bitcoin dø fordi det ikke er noen grunn til å holde den over naboene.

Flere utviklinger fokuserer på å forbedre Bitcoin – den mest fremtredende er Segwit, Taproot, Schnorr-signaturer og Lightning Network. Teoretisk sett, når de alle er implementert, kan Bitcoin håndtere et eksponentielt høyere volum av transaksjoner.

Bitcoin trenger et bedre styringssystem for å overleve

Imidlertid sier Hoskinson på intervjuet at samfunnets desentraliserte natur, og mangel på retningsstyring, har kostet utviklere mye tapt tid.

“Bitcoin mistet noen av sine tidligste og beste mennesker over bare blokkstørrelsen – et systemparameter. Det forteller deg bare, hvis du ikke engang kan bli enige om noe så trivielt som en blokkstørrelse, hvordan får du post-quantum crypto når kvantecomputere kommer ,? Hvordan får du smarte kontrakter? ”

Hoskinson berørte spørsmål som kan være viktige i fremtiden. Fra hans perspektiv kan mangelen på enighet blant utviklere føre til problemer når man står overfor fremtidige forhold som nettstrukturomlegging, styring av blockchain når den når for store størrelser i rekkefølgen av petabyte informasjon og lignende ikke-diskuterte problemer.

For å løse disse problemene trenger blockchain et styringssystem som Satoshi Nakamoto, fra Hoskinsons synspunkt, ikke kunne bli gravid.

Så hva er fremtiden for kryptoøkosystemet? Livssyklusen som brukes på blockchain: Bitcoin dør og gir vei til en bedre blockchain, med alle varene og ingen av de dårlige.

„Det vil absorbere all godheten i systemet, men vil ikke bære noen av de dårlige egenskapene. Så du vil fremdeles ha blockchain-komponenten, det vil fortsatt avgjøre transaksjoner slik Bitcoin gjør … Men så har du smarte kontrakter, styring, interoperabilitet og mye raskere evner, muligheten til global skala og fungerer veldig bra på en mobiltelefon og har personvern og alle disse tilleggsfunksjonene og funksjonene. ”