Geruchten over Biden-nominees hebben diepgaand inzicht

Geruchten over Biden-nominees hebben diepgaand inzicht in Bitcoin en Cryptocurrency

Twee aspirant-leden van het economische team van de verkozen president Joe Biden zijn zich terdege bewust van zowel Bitcoin als cryptocurrency.

Lael Brainard, naar verluidt een mededinger om als Biden’s treasury Bitcoin Revolution secretaris te dienen, heeft in haar rol als lid van de Federal Reserve Board of Governors gediend als een autoriteit op het gebied van blokketen en digitale activa.

Forbes meldt dat Brainard meerdere malen in het openbaar heeft gesproken over cryptocurrencies, digitale valuta’s van centrale banken (CBDC’s), stablecoins, slimme contracten en de blokketen.

In 2019 sprak Brainard specifiek over Bitcoin

„Bitcoin werd aangekondigd als een nieuw soort digitaal geld dat de wrijvingen in betalingen zou aanpakken en ook zou dienen als rekeneenheid en waardeopslag zonder de noodzaak van gecentraliseerd beheer“.

De gouverneur van de Fed zegt echter, dat het moeite heeft gehad om als betaalmiddel te werken.

„Bitcoin en enkele andere vroege iteraties van cryptokringen hebben extreme volatiliteit, beperkte doorvoercapaciteit, onvoorspelbare transactiekosten, beperkt of geen bestuur en beperkte transparantie vertoond, die hun nut als betaalmiddel en rekeneenheid hebben beperkt.“

Ondertussen rapporteert The Wall Street Journal dat Gary Gensler, de voormalige voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), Biden kan adviseren over het toezicht op Wall Street.

In 2018 bekritiseerde hij het gebrek aan een reglementair kader voor het eerste muntaanbod. Hij gaf ook de mening te kennen dat zowel Ethereum als XRP effecten zijn.

Gensler schreef een uitgebreid rapport aan het Congres over het toezicht op nieuwe activa in het digitale tijdperk. Hij zegt dat Bitcoin en cryptocurrencies „heeft geleid tot gezonde debatten binnen de centrale bank en de economische gemeenschappen over de voor- en nadelen van centrale banken die digitale valuta’s voor de detailhandel uitgeven (CBDC) en zo ja, de effecten die dat zou kunnen hebben op betalingssystemen en het commerciële banksysteem“.