Hoe krijg je een Bitcoin-adres

In het kort

  • Hoewel er een groot aantal Bitcoin-portemonnee-aanbieders is, hebben veel nieuwe gebruikers nog steeds moeite met het creëren van een portemonnee.
  • Mobiel, hardware en cryptocurrency exchange portemonnees zijn drie van de meest populaire opties, maar pas op voor vervalsingen en oplichterij.
  • Veel cryptocurrency portemonnees stellen gebruikers in staat om meerdere Bitcoin-adressen te genereren, maar deze functie is zelden beschikbaar op cryptocurrency exchanges.

Wanneer u uw eerste stappen zet in de Bitcoin- en cryptokredietruimte, is uw eerste uitdaging het vinden van een veilige, beveiligde manier om uw crypto op te slaan.

Gelukkig is er een grote verscheidenheid aan Bitcoin-portemonnee-aanbieders beschikbaar. Deze stellen u in staat om een Bitcoin-adres (ook wel bekend als een publieke sleutel) aan te maken dat gebruikt kan worden voor het verzenden en ontvangen van Bitcoin (BTC). Sommige van deze portemonnees bieden ook toegang tot de privé-sleutels (in wezen de sleutel die het publieke adres controleert), zodat u uw geld snel in een andere portemonnee kunt storten als dat nodig is.

Het is belangrijk dat u uw publieke en private sleutels niet door elkaar haalt. U mag nooit uw private sleutel weggeven, want iedereen die hier toegang toe heeft, kan uw geld controleren.

Methode 1: Download een mobiele portemonnee

Mobiele portemonnees winnen snel aan populariteit als een eenvoudige en efficiënte manier om cryptocurrencies op te slaan. Een deel van de reden dat ze zo populair zijn, is te danken aan hun toegankelijkheid en gebruiksgemak. De meeste mobiele cryptocurrency portemonnees zijn in staat om een breed scala aan cryptocurrencies op een enkele plaats op te slaan en kunnen worden gebruikt op zowel Android- als iOS-apparaten. Populaire mobiele Bitcoin-portemonnees zijn onder andere Electrum, Jaxx Liberty en BRD.

Uw eerste aanlooppoort voor een mobiele cryptocurrency portemonnee is waarschijnlijk de Google Play Store of Apple App Store, afhankelijk van het besturingssysteem van uw smartphone. Zoek naar termen als „Bitcoin-portemonnee“ of „cryptocurrency-portemonnee“ om een mobiele portemonnee te vinden die aan uw eisen voldoet.

Het is belangrijk om goed te letten op de reviews; een aantal nep-portemonnee-apps die zijn ontworpen om cryptocurrency privé-sleutels en -zinnen te stelen, staan erom bekend dat ze langs de controles heen glippen en in deze app stores terechtkomen. We raden aan om te plakken met portemonnees die een groot aantal gebruikers en uitstekende recensies hebben.

De Jaxx Liberty van Decentral is een van de populairste mobiele cryptocurrency portemonnees, met meer dan 100.000 downloads in de Apple App Store en Google Play store. De portemonnee is voor het eerst gelanceerd…

U kunt ook de sectie Decrypt reviews bekijken, die voortdurend wordt bijgewerkt met onze laatste reviews van betrouwbare mobiele portemonnees.

Zodra u een geschikte mobiele portemonnee hebt gekozen, kunt u uw Bitcoin-portemonnee in de app aanmaken. Dit houdt meestal in dat u een unieke veiligheidspincode moet aanmaken om de toegang tot de portemonnee te controleren.

U moet waarschijnlijk ook een herstelzin van 12 tot 24 woorden opschrijven; dit is uiterst belangrijk omdat het wordt gebruikt om uw portemonnee te herstellen als u de toegang tot uw apparaat verliest. Het is bekend dat mensen tot het uiterste gaan om hun zaadzinnen veilig te bewaren, van het etsen ervan op metalen platen tot het opsplitsen ervan en het opslaan ervan in aparte kluisjes (de aanpak van Bitcoin-miljardairs de Winklevoss-tweeling).

Methode 2: Gebruik een hardware portemonnee

De meest veilige manier om een Bitcoin Era portemonnee te maken is door gebruik te maken van een van de vele cryptocurrency hardware-portemonnees die beschikbaar zijn. Dit zijn in wezen fysieke kluizen die gebruikers in staat stellen om cryptocurrency op te slaan in een offline omgeving en die beveiligd zijn door een aantal hardware- en softwaregebaseerde beveiligingslagen.

Deze beveiligingslagen kunnen een bankwaardig beveiligingselement bevatten zoals bij de Ledger Nano X, fysieke biometrische beveiliging met de D’CENT Biometric Wallet, of de unieke ‚dwangpin‘ functie van de Coldcard Mk3. De meeste cryptocurrency hardware portemonnees zijn beveiligd tegen een breed scala aan aanvallen, maar ze kunnen kostbaar zijn, waardoor ze het meest geschikt zijn voor mensen met een uitgebreide cryptocurrency portfolio.

De beste cryptocurrency hardware portemonnees

Als het gaat om het veilig opslaan van cryptocurrencies, worden hardware portemonnees alom beschouwd als de gouden standaard. In tegenstelling tot web portemonnees en softwarematige portemonnees die uw privé k…

Net als de meeste moderne cryptocurrency portemonnees, stellen hardware portemonnees gebruikers over het algemeen in staat om adressen te genereren voor een grote verscheidenheid aan cryptocurrencies, maar Bitcoin, Ethereum (ETH), en Tether (USDT) worden door de meeste aanbiedingen ondersteund.

Om uw Bitcoin-portemonnee op een hardware-portemonnee te maken, moet u het apparaat eerst instellen. Tijdens dit proces kan u gevraagd worden om te selecteren welke cryptocurrencies u wilt beheren op het apparaat. Als alternatief kunt u bij sommige hardware portemonnees, zoals die van Ledger, snel ondersteuning voor verschillende cryptocurrencies toevoegen en verwijderen met behulp van een bijbehorende app.

Afhankelijk van het apparaat dat u gebruikt, kunt u dan uw Bitcoin-portemonnee op het apparaat of met de bijbehorende app genereren. Ook hier geldt dat u over het algemeen een herstelzin moet opnemen en een pincode moet instellen om de toegang tot het apparaat te beperken.

Methode 3: Registreren bij een cryptocentrale

Cryptocurrency uitwisselingen zijn een zeer populaire manier om Bitcoin op te slaan, omdat ze meestal ook een gratis cryptocurrency portemonnee aanbieden. Een groot deel van de meest populaire cryptocurrency uitwisselingen stelt gebruikers in staat om een grote verscheidenheid aan cryptocurrencies op te slaan en te beheren na het openen van een account, maar anderen vereisen dat gebruikers een identiteitsverificatie en een anti-witwas (AML) vragenlijst invullen voordat deze functie wordt ingeschakeld.

Zodra u de portemonnee functie op uw cryptocurrency exchange naar keuze hebt ingeschakeld, zult u in staat zijn om een stortingsadres in uw account te vinden of te genereren, meestal in het stortings- of portemonneegedeelte van de website. De meeste cryptocurrency uitwisselingen staan gebruikers niet toe om meerdere adressen te genereren voor een enkele cryptocurrency, waardoor ze gedwongen worden om hetzelfde adres te hergebruiken voor elke transactie.

Hoe houdt u uw Bitcoin veilig en beveiligd?

Het veilig houden van uw Bitcoin lijkt misschien een eenvoudige taak, maar zoals een groot aantal diefstallen, phishingaanvallen en uitwisselingshacks bewijzen, is het makkelijker gezegd dan gedaan. De meerderheid van de Bitcoin-houders gebruikt…

Hoewel de meeste cryptocurrency beurzen de gebruikers een cryptocurrency portemonnee bieden, is het belangrijk om op te merken dat niet alle beurzen betrouwbaar zijn. Er zijn een aantal nepbeurzen die alleen maar bestaan om de deposito’s te stelen van de ongelukkige personen die zich daar registreren.

Daarom is het belangrijk om je eigen onderzoek te doen voordat je een beurs kiest, want je moet oppassen dat je geen platformen gebruikt zonder een goede reputatie. Enkele van de meest gevestigde en betrouwbare namen in de ruimte zijn Coinbase, Binance en Gemini, maar er zijn vele andere opties beschikbaar.