PayPal om Merchants toe te staan Cryptocurrency te accepteren, volgens Aspiriant Managing Director.

PayPal werkt aan de integratie van cryptocurrencies in hun bedrijf, volgens Sandi Bragar, een managing director van de investeringsbeheermaatschappij Aspiriant.

Bragar zegt in een nieuw interview op CNBC dat de openheid van de betalingsreus voor crypto een van de redenen is waarom Aspiriant het als een gunstige voorraad voor investeerders ziet. De andere, legt ze uit, is de impact van de coronaviruspandemie op de handel.

„Het staat in de voorhoede van alle e-commerce en digitale betalingen, en we denken dat er een enorme vraag is omdat mensen thuis zijn gebleven en handel hebben gedreven vanuit hun bank, vanuit hun bed, waar ze ook rondhangen. En we denken dat dit doorgaat als we deze pandemie achter ons laten en dat mensen uiteindelijk meer gaan doen en weer een normaal leven gaan leiden. 

We vinden het ook leuk dat PayPal met handelaren werkt om crypto in de kudde te brengen, en we denken dat dat echt belangrijk zal zijn als meer van de cryptocurrency’s meer mainstream worden in de komende jaren.“

In juli verschenen er berichten dat PayPal van plan was een partnerschap aan te kondigen met het in New York gevestigde trustbedrijf Paxos om de levering van crypto-activa af te handelen zodra het de cryptocurrencydiensten lanceert.

Paxos is de grootste emittent van gereguleerde stabiele valuta’s, waaronder Binance USD (BUSD). Het financiële bedrijf is ook wettelijk toegestaan om Bitcoin Trader (BTC) en Ethereum (ETH) aan te houden namens institutionele beleggers.